ITBoard

Welcome to ITBoard Sign in | Join | Help
in
Site găzduit de AXTI
Home Blogs Forums Photos Downloads

Auditare calculatoare

Last post 02-26-2010, 23:27 by dulamaa9. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-01-2010, 19:37 37228

Auditare calculatoare

salutare. as dori sa stiu ce se poate audita cu ajutorul unui server 2003 configurat ca AD sau daca exista vreun program care ofera posibilitati de auditare.

ma intereseaza in mod special:

login user, data ora, fisiere copiate, device-uri conectate pe usb.

cu stima,

adrian.

ps:eu am gasit de la device lock utilitarul gratuit plug and play auditor. 

•  02-01-2010, 21:29 37229 in reply to 37228

Re: Auditare calculatoare

Daca vrei sa auditezi activitatile astea pe statia userului atunci serverul ala 2003 nu iti este de foarte mare ajutor. Iti trebuie ceva instalat pe statia userului care sa monitorizeze activitatile lui. Personal nu cunosc astfel de softuri (pentru ca nu am folosit). Daca gasesti ceva spune-mi si mie.
    Andrei Ungureanu
    http://www.winadmin.ro
    http://www.itboard.ro
  •  02-02-2010, 0:05 37231 in reply to 37228

Login user cu data si ora se poate cu un script arunca intr-o baza de date.

Deviceuri pe usb posibil sa se poata cu Win32_PnPEntity, iar cu fisiere copiate vezi h t t p://www.activexperts.com/activmonitor/windowsmanagement/adminscripts/filesfolders/files/#ModFileCreation.htm.

Oricum e mult de munca ca sa ajungi la rezultatul dorit si totul generalizat

•  02-02-2010, 23:00 37233 in reply to 37228

Pentru partea de control si audit la device-uri USB am vazut un soft comercial de la CoSoSys. Daca vrei, te pun in legatura cu cineva de-acolo pentru un demo.

Haragus Filip
    MCP
  •  02-03-2010, 8:49 37234 in reply to 37228

Salut. Poti sa incerci GFI EndPoint Security. Mai nou, au scos si o varianta freeware.

Copy - Paste de pe site-ul lor (www.gfi.com ) :

GFI EndPointSecurity monitors, logs and controls users’ access to Portable Devices, iPods, PDAs, Network Cards, Floppy Disks, Optical Devices etc., and ensures strict management of what is copied to and from a computer, for example, files to a USB Device or images from a camera.

In freeware mode, functionality is limited to Monitoring only but there is no limit on the number of agents that can be deployed, so Administrators can immediately see what is happening on monitored machines.

In order to be able to block the user in real-time, a license needs to be purchased

•  02-26-2010, 23:27 37344 in reply to 37234

da. merci fain seby.

scuze ca nu am mai intrat. imi activasem notificarea dar nu am primit nimic.

intre timp am cautat si eu. cei de la gfi au o suita intreaga de programe si pentru scanare mail si pentru dispozitive si pentru auditare chiar si pentru deploy de aplicatii.

am testat cu succes aceste aplicatii si le recomand. nu am reusit inca sa fac gfimailsecurity sa imi mearga pe server exchange:de fapt l-am instalat dar nu0mi mai merge exchange-ul; sau poate mergea dar cu intarziere. nu mi-am dat seama. l-am dat jos.(testasem manual cu telnet si imi trimitea mail).

ce vroiam sa va mai intreb, ce antivirus folositi voi pentru retea? eu am instalat microsoft forefront dar de vreo saptamana am o problema cu un troian PUYTO.EXE sau NISSAN.EXE.

nu reusesc sa scap de el. am tot cautat pe net si nu am gasit niciun tool pentru a scapa de el.

aveti vreo idee?

multumesc anticipat,

adrian.

View as RSS news feed in XML
Home     Blogs     Forums     Photos     Downloads
Copyright © 2007 ITBoard.ro. Toate drepturile rezervate.