ITBoard

Welcome to ITBoard Sign in | Join | Help
in
Site găzduit de AXTI
Home Blogs Forums Photos Downloads

Upgrade Windows XP -> Windows Vista

Last post 01-22-2010, 13:23 by AndreiU. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-02-2007, 12:03 13557

Upgrade Windows XP -> Windows Vista

Îmi poate da cineva un scenariu optimist de upgrade de la Windows XP Pro SP2 la Windows Vista Business ? Că eu unul nu am reuşit.

Pe internet opţiunea de upgrade este testată prin review-uri/filme showcase pe un XP proaspăt instalat(tâsc tâsc) nu pe un XP ‘folosit’.

Câteva informaţii:

1. XP Pro SP2 cu vechime de 2 ani.
    2. Toate driverele dezinstalate(absolut toate | add/remove | hardware manager remove | shift+Del din windows\system32\drivers).
    3. Firewall, av dezinstalat.
    4. Toate aplicaţiile inutile dezinstalate
    5. Defrag
    6. Clean/fix registry

Vista se instalează dar la prima rulare mă bsod peste faţă. Eroarea fiind : 0x0000007e.

Opţiunea Vista Boot Disk\Repair windows nu face nimic, îmi ţine calculatorul în suspans(l-am lăsat şi 12 ore şi tot n-a făcut nimic, noroc că eram plecat de acasă :)).

Clean install bineînţeles merge brici.

Any ideeas? 

Filed under:
  •  01-22-2010, 12:35 37173 in reply to 13557

Re: Upgrade Windows XP -> Windows Vista

Vad ca nici dupa 2 ani nimeni s-are solutie la aceasta problema. De aia stau si eu, in continuare pe XP. Nu pot face upgrade. Si totul de la driverul de Hdd.

Poate acum revede cineva acest post si da o rezolvare.

•  01-22-2010, 13:23 37174 in reply to 37173

Re: Upgrade Windows XP -> Windows Vista

Pai e foarte posibil sa nici nu gasesti o rezolvare. Si ce o sa faci atunci? Trebuie sa incerci alte metode de "upgrade" (a se intelege migrare). Lumea nu sta sa testeze orice scenariu dinasta, odata pentru ca ia destul de mult timp, si doi, pentru ca sunt atat de multe dependinte si de componente care pot crea probleme incat nu poti fi niciodata sigur ca procesul de upgrade o sa mearga bine.

Iti recomand sa arunci un ochi pe optiunea Windows Easy Transfer. Dupa restore mi-a setat pana si Outlook-ul, cu pst cu tot. Investeste 2 ore intr-un clean install cu aplicatii cu tot, si scapi de alte zeci de ore de probleme cu upgrade si incompatibilitati.

Sau ... mergi cu 2 OS-uri in paralel pana reusesti sa-ti migrezi toate aplicatiile.

Andrei Ungureanu
    http://www.winadmin.ro
    http://www.itboard.ro
View as RSS news feed in XML
Home     Blogs     Forums     Photos     Downloads
Copyright © 2007 ITBoard.ro. Toate drepturile rezervate.