Inca nu stiu de fisiere.. si postul nu prea mai are ce cauta aici dar hai sa zicem..
Esti admin de SCOM, nu ai acces la registrii sau nu e permisa modificarea lor. Doresti sa creezi grupuri de calculatoare.... cum faci?
Simplu ( asta e cu foldere.. cea cu fisiere... poate va urma ) :
1) Creezi un Folder spre exemplu Critic ( pentru sisteme critice )
2) Alegi un target pentru care va fi modificat ( am testat cu Agent sau Windows Server ( merge si pe clienti fara agent.. daca ai acces :) ). Se va crea un nou obiect _Extended doarece pachetele sunt Sealed.
3) Creezi un nou Atribut de tipul WMI Query. Namespace: root/cimv2 ; Query: Select * From Win32_Directory Where Name ='C:\\Critic' ; Property Name: Name
4) Pentru a verifica faptul ca obiectele sunt detectate > Discovery Inventory > Change Target Type si selectati ca target de exemplu Agent_Extended
5) Creati un grup cu o regula dinamica.... ( ( Object is Agent_Extended AND ( Byty_Atribut Equals C:\Critic ) AND True ) )
Edit: Se pare ca nu pot sa selectez la Create group Windows Server_Extended ci doar Agent_Extended.. si imi populeaza grupul cu obiecte de tip agent in loc de obiecte tip Computer
... inca caut
Edit2:
Cred ca am gasit problema noul obiect creat Windows Server_Extended l-am creat in Client Monitoring Overides Management Pack . Am creat Windows Computer_Extended si functioneaza..
PS: Se pare ca ar merge si cu select * from CIM_DataFile, merci lozonschi. Dar vine o intrbare oare query de un fisier e lafel de rapid ca unul de folder? ( fiind mult mai multe fisiere pe disk decat foldere ). Oare influenteaza?
Dupa 5 edituri postul meu seamana cu cel de mai sus...
01000010010110010100001001011001
Byty Web Site